Overbygningen (8. – 9. klasse)

Livet i Overbygningen

Fra 8. klasse bliver alle elever fra de forskellige grupper samlet i én klasse. Året før har klassen allerede haft nogle timer om ugen sammen med den klasselærer, den skal have de næste to år. 8. klasse tager på introtur tidligt i det nye skoleår for at lære hinanden bedre at kende.

”Det er super hyggeligt, og klassen bliver rystet sammen.”
”Når man er på de ture, lærer man hinanden meget bedre at kende, så man ikke bliver opdelt i kliker.”

I overbygningen får man nye fag: samfundsfag, biologi, fysik, geografi og historie. Samfundsfag og historie har 8. og 9. klasse sammen.

”Når man kommer op i overbygningen, får man lavet mere. Det er meget godt, at vi bliver undervist fagopdelt, for sådan er eksamen også. Det er også en slags forberedelse til, når man skal ud efter 9.”
”Det er godt og inspirerende at have fag hele overbygningen sammen.”

Værkstederne fungerer lidt anderledes end i grundskolen. Dem har vi fast hver torsdag eftermiddag, og vi kan normalt vælge mellem fire forskellige, fx idræt, musik, sy, drama og billedkunst.

I overbygningen spiser 8. og 9. klasse sammen nede i kantinen.

”Det er sygt dejligt, at vi får så meget lækker mad.”
”Det er dejligt at spise sammen i ro og mag uden de små – og så er vi tæt på maden!”

Vi laver også rengøring i overbygningen. Den laver vi, før vi skal spise.

Hver fredag formiddag har vi gruppetid. Den bruger vi på at lave nogle forskellige opgaver eller nogle lektier, som vi ikke har nået at lave, og vi har samtidig mulighed for at få hjælp af en lærer. Vi har også et elevråd i overbygningen, som mødes i gruppetiden.

”I elevrådet tager vi aktuelle problematikker op i skolen og sørger for, at der sker noget.”

I begyndelsen af 9. klasse tager vi på en fælles udlandstur. Igennem to år tjener klassen penge til turen ved bl.a. kagesalg, samle tomme flasker, bilvask og loppemarked.

”Turen er noget af det fedeste i overbygningen – helt klart. Bare det at være væk fra Danmark og opleve noget nyt sammen med folk på sin egen alder. Det er også en anderledes måde at lære om kulturer på.”

Hvert år lige før sommerferien tager overbygningen (sammen med 7. klasse) på Lilleskolefestival. Festivalen varer i tre dage. Mange skoler i Danmark samles på et sted og spiller musik og laver teater for hinanden.

”Der er rigtig meget god musik, og man møder en masse nye mennesker.”
”Det er det fedeste hele året, det er sjovt, og man bestemmer selv, hvad man vil lave. Og så er det sjovt at komme et andet sted hen og sove i telt.”

I efteråret bliver der også holdt overbygningsbal. 7., 8. og 9. kl. mødes på skolen i fint tøj.

”Det er en traditionsrig og hyggelig aften, og det er en god måde for 7. klasse at møde overbygningen på.”

Skrevet af elever i Overbygningen