Målsætninger

Freinetskolens målsætninger:

Skolens pædagogik bygger på Celestin Freinets ideer.

Freinetskolens målsætning er identisk med Freinetbevægelsens manifest fra 1968 i Pau, Frankrig

A) Vi vil:

• at arbejdet skal være det bærende princip, den aktivitet alle færdigheder udspringer af.
  • at barnet ved vor hjælp skal udvikle sin personlighed på baggrund af et fornuftigt
  • fællesskab som det tjener, og som tjener det.
  • en pædagogik hvor barnet føler at det lykkes, hvor det under ansvar vælger og planlægger sit eget arbejde.
  • en undervisning der hviler på erfaringen og som foregår via det famlende eksperiment.
  • en orden og disciplin som udspringer af arbejdets organisation.
  • inddrage det omgivende miljø i skolens arbejde.
  • organisere skolens liv og arbejde sammen med børnene.

B) Vi forbereder det ikke til at tjene og til at fortsætte verden af i dag, men til at opbygge det samfund som på bedste måde vil garantere dets udfoldelse.

C) Vi afslår at tilpasse dets sind til et hvilket som helst ufejlbarligt dogme.

D) Vi vil bestræbe os på at gøre vore elever til bevidste og ansvarlige voksne, som kan bygge en verden hvor krig, racisme og alle former for diskriminering og udbytning af mennesket er bandlyst.