Faellesskab 2018-09-08T19:38:27+00:00

Fællesskab

Fællesskabet på Freinetskolen kommer til udtryk på flere niveauer. Lige fra når eleverne på skift holder styr på hvem der er til stede om morgenen til når elever er med omkring bordet når der skal ansættes en ny lærer på skolen. Fællesskabet dyrkes også, når vi tager på lejrtur hvert år, hvor eleverne eksempelvis arrangerer skattejagter, laver mad, lejrbål og fester. Fællesskabet er også vigtigt i forholdet mellem lærer og elev som bygger på gensidig respekt for elevernes meninger og holdninger og de har indsflydelse på fællesskabet og deres hverdag.
Helt grundlæggende bygger skolen på fællesskab – vi har fælles ledelse og alle beslutninger tages i fællesskab. På den ene side betyder det jo, at tingene kan tage tid, til gengæld får elever og ansatte ejerskabsfølelse og medbestemmelse på en måde der gør at fællesskabet og sammenholdet står stærkt.

Tryghed
nysgerrighed og fordybelse